wtorek, 3 grudnia 2013

Śledzie w kolorowej papryce z octem balsamicznym




Fajny pomysł na sałatkę śledziową
- śledzie z papryką
 
SKŁADNIKI                                                                
sałatka śledziowa

6 filetów śledziowych
1 papryka żółta 
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 czerwona cebula
1 pęczek koperku
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól



PRZYGOTOWANIE

śledzie inaczejPapryki kroimy na małe paski, cebulę w kostkę.
Śledzie płuczemy i osuszamy 
-kroimy w paski. Dodajemy do warzyw.
Solimy.
Skrapiamy oliwą i octem balsamicznym.
Posypujemy posiekanym koperkiem.
Wstawiamy na pół godziny do lodówki.




sałatka śledziowa


                                     Możemy też wykorzystać śledzie w oleju

2 komentarze:

  1. Użyte śledzie mają być słone czy kwaśne?

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak naprawdę mogą być takie, jak się lubi :)

    OdpowiedzUsuń